Yılarca evde kedi bakmış biri olarak Selimin gelmesi ile sokaktaki kedileri oğlumla besler olduk. Her zaman arabamızın arkasında mama bulunuyordu. Selimin küçüklüğünden bu yana kedilerle diğer canlılar ile bu kadar yakın olması onlara dokunması beni çok mutlu ediyordu. Bir çok resmimizi görmüşsünüzdür, kedileri beslerken severken.
Kedilere mamalarını veriyoruz ve Selim bitirene kadar yanlarından ayrılmıyor. Onlar keyifle yemek yerken Selimde bir yadan seviyor onları.
Yine bizim mama verdiğimiz bir gün selimi bir kedi hafifçe tırmaladı. Ama suç kedide değil selimde, çok sıkıştırdı sevmek için. İlk önce bol su ve sabun ile yıkadım, ardından dezenfekte ettik ve doktorumuzu aradık. Kolunun resmini çekip hemen gönderdim.
Doktorumuz kediyi gözlemlememiz gerektiğini söyledi ve ardından antibiyotikli krem sürmemizi istedi. Çünkü tırmalama çok yüzeyseldi. Eğer kediyi tanımıyorsak ve ilk gün kedide sıra dışı saldırganlık vs gibi birşey olursada hemen hastaneye gelip kuduz aşısı yapılmamızı istedi. Ama Kedinin ev kedisi olması ve aşılarının tam olması bizi aşı durumundan kurtardı diyebilirim.
Kedi Tırmalasında Yapılacaklar;
*Bol su ve sabunlar o bölge yıkanıp dezenfekte edilmeli.
*Kediyi tanımıyorsak ve takip edemeyeceksek en yakın sağlık kuruluşuna gidip ön bir muayyene olunmalı.