Wella Renk Uzmanı Selçuk Ergin saç üzerine söyleşilerimiz devam ediyor.
Yaz aylarında en çok saçlarımızın kurumasından yada daha çabuk yağlanmasından şikayet ederiz. Buda saçlarımızın daha bakımsız-solgun gözükmesine ve çabuk kırılmasına sebep olur. Şehir değişikliği, deniz, kum, güneş ışınlarının saça verdiği zarar, çevresel faktörlere yada dengesiz beslenmede buna eşlik ettimi….. Tüm bunlar için saçlarımıza iyi bakmalı ve çantamızdan bakım yağlarını kremlerini eksik etmemeliyiz. Saçları nemlendirecek ve kurumayı önleyeci Wella SP Sun serisini tavsiye edebilirim. Sp Sun serisindeki şampuan ve kremi klasik uygulama yaparken, losyonlarından bir tanesi güneşe çıkmadan önce, diğer ise güneş sonrası kullanılıyor. Bu losyonlar UV korumalı olduğu için vücudunuzda sıkabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında saçınızın nemini düşürecek işlemlerden uzak durmalısınız, saçınızı soğuk suyla yıkamalı kurutma ihtiyacı duyuyorsanız soğuk fön ile kurutmanız gerekiyor. Fön-maşa gibi sıcak işlemlerden uzak durmalısınız.
Ayrıca banyo sonrasında bakım ve nemlendirici içeren Wella Styling Thermal İmaj yada Sebastian Trilliant kullanabilirsiniz. Bu ürünler saçlarınızda nem kaybı yaşamazken kırılma ve renk solukluğu da yaşamazsınız.
Eğer saçlarınız yağlı ise yaz aylarında dengeleyici kullanmanızı tavsiye ediyoruz, SP Balance Scale şampuan ve saç kremini kullanabilirsiniz. Yaz aylarında sjöle yerine saça hacim veren ve nem dengesini bozmayan Wella Şekillendiriciler naturel volume köpükler tercih etmelisiniz.
Wella Ürünlerini Yetkili Kuaförlerden temin edebilirsiniz.